Hverdagskrydderi

Den anden dag læste jeg et indlæg om ‘Kedsomhed og leverpostej’ hos Charlotte, der handlede om noget, som vi sikkert alle render ind i en gang i mellem — at kede sig lidt i hverdagen.

Jo, vi har som regel travlt og nok at se til, så det er jo ikke kedsomhed i den forstand, at vi sidder og triller tommelfingre og glor ud i luften. Men hverdagen kan da godt blive kedelig og ensformig. I perioder.

Hver dag op, morgenmad, afsted i skole eller arbejde, handle ind, hente børn, lave mad, hænge ud foran hver sin skærm – eller den samme. Madpakker evt. vasketøj, godnat og så forfra igen dagen efter. Dét bliver simpelthen for trist, hvis der ikke sker noget andet engang i mellem. Noget sjovt, noget uventet, noget skørt. Eller bare noget. Stort eller småt…

Da jeg læste Charlottes indlæg kom jeg lige i tanke om, at vi jo skal huske at krydre den der hverdagsleverpostej — også selv om det nogle gange kræver lidt ekstra energi. Men det giver også ekstra energi tilbage!

Som f.eks. dengang børnene og jeg rullede os halvnøgne i sneen, da vi dansede med bare tæer i regnvejret eller da Thomas og jeg tegnede for sjov croquis-tegninger af hinanden. Hold nu kæft, det blev nogle crazy tegninger — sikke et grin vi fik af dem!!!. Små ting, der lige var med til at gøre den dag SÅ meget bedre!

Og netop her, kommer du så ind i billedet! For måske kunne jeg godt bruge nogle flere eller nye idéer til lidt hverdagskrydderi. Måske vi endda kan bytte lidt krydderi!?
Jeps, til tasterne med dig og fortæl, hvad du gør (eller gerne ville gøre) for at peppe hverdagen op, når den er grå og leverpostejsagtig?

 

You may also like...

3 Responses

  1. Maria siger:

    Jeps, hverdage kræver nogle gange, at man tænker kreativt og fx fyrer op for noget vildt musik og danser på bordene en højhellig onsdag. Eller drikker en flaske vin og hopper i vandpytter…

  2. Pia siger:

    Jeg synes også det kan være svært at finde på nyt “krydderi” af og til. Men små ting kan jo også gøre en forskel: noget med at tage ud og spise, gå ture på nye steder, spille nye spil, fortælle for sjov løgnhistorier og lege nye lege og prøve nye ting (også i sengen…) . Eller finde gamle kendinge og interesser frem igen og huske på hvad man en gang synes var sjovt.

  3. Lines linier siger:

    I har ret, begge 2, mht. både stort og småt – nyt og gammelt Tak for krydderi-tips 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *